SIRIS.nl

Nieuw theaterseizoen De Ruchte in Someren feestelijk van start

De Ruchte in Someren viert feest.

Het is dit theaterseizoen twintig jaar geleden dat De Ruchte in zijn huidige vorm de deuren officieel opende.

Daarom was er van 14 tot en met 16 september een extra feestelijke start van het nieuwe seizoen met voorstellingen, concerten en films.

Het feestweekeinde begon op vrijdag 14 september voor de allerjongsten met de uitverkochte voorstelling ‘Dikkie Dik en Ik’.

Op zaterdag 15 september was het kick-off festival met een feestelijke opening van het 20e theaterseizoen. Cabaretduo Piepschuim, toneelvereniging Crescendo, theaterkoor Easy & Free en The Blues Brothers gaven een preview van hun voorstellingen, die dit seizoen in De Ruchte te zien zijn. Na afloop van de previews werd er afgesloten met een knallend optreden van Re-Union The Band.

Tijdens het kick-off festival werden de nodige prijzen uitgereikt. Zo werd Nellie van den Heuvel een nieuwe theatervriend. Tonnie Bronstein won een VIP-ticket. Frank van den Eijnden won de Golden Ticket en dat betekent dat hij een theaterseizoen lang gratis naar alle professionele voorstellingen mag.

Zondagochtend 16 september genoten liefhebbers van klassieke muziek van de twee jonge pianisten Alexandra Kaptein en Michiel Koster.

Het feestweekeinde werd zondag afgesloten met de twee films Lion King 2 en The Big Lebowski.