Peellandse Molendag

Op zondag 7 oktober wordt de tweejaarlijkse Peellandse Molendag gehouden.

Die dag staat dit keer in het teken van het werven van nieuwe vrijwilligers.

De Peellandse Molenstichting is op zoek naar nieuwe molenaars. Op die dag wordt de mogelijkheid geboden om nader kennis te maken met het ambacht van vrijwillig molenaar. Gegadigden worden met een historische bus langs drie molens gereden. Ook belangstellenden voor bijvoorbeeld een bestuursfunctie, molengids of klusser kunnen zich hiervoor aanmelden.

Op deze manier wil de stichting mannen en vrouwen kennis laten maken met de molen en daarnaast ook een indruk geven van de opleiding tot Vrijwillig Molenaar. Niet langer volgen alleen mannen de opleiding, steeds vaker wordt het diploma voor vrijwillig molenaar uitgereikt aan een vrouw.

Ook de molens in Asten en Someren doen mee met deze Peellandse Molendag. De molens De Oostenwind in Asten en Den Evert en De Victor in Someren zijn op die dag te bezoeken.

Belangstellenden voor het molenaarsvak, die met een historische bus langs de molens gereden willen worden, kunnen van een van de volgende mogelijkheden gebruik maken. Ze kunnen op zondag 7 oktober om 9.30 uur opstappen bij Holtens molen, Veldstraat 39 in Deurne of kiezen voor het middagprogramma, dat start om 13.00 uur bij molen de Bijenkorf, De Elding 2 in Gemert.

De startplaats is ook de plaats van terugkeer. Gegadigden mogen zich laten vergezellen door één introducée.

Aanmelden kan via e-mail secretaris@peellandsemolenstichting.nl.

Meer info: www.peellandsemolenstichting.nl.