SIRIS.nl

Drukke vlooienmarkt Een Aarde

Stichting Werkgroep Een Aarde in Asten hield op zondag 7 oktober de traditionele vlooienmarkt met het hoofdthema ‘Boeken en platen’.

Het fraaie nazomerweer trok veel kopers en kijkers naar de locatie op de Molenakkers.

De winkel zelf was open en op het buitenterrein stonden marktkramen met curiosa, elektra, serviesgoed, tassen, schoenen, kleding, linnengoed, speelgoed en kerstspullen.

Een Aarde besteedt de opbrengst, in totaal 10.000 euro, aan twee goede doelen in ontwikkelingslanden.

Zuid-Afrika - Mabarhule

In het Zuid Afrikaans dorpje woont Zinzle (12 jaar) samen met haar oudere broer (16 jaar) en jonger zusje (4 jaar) in een kamertje. Haar vader is overleden door Aids en haar moeder is niet in staat om op een goede manier voor de kinderen te zorgen. Zinzle heeft dus de oudertaak in huis en zorgt voor het huishouden en de andere kinderen, en kookt buiten in een provisorisch gebouwd keukentje - zie foto's. De Savanna Trust wil graag Zinzle en haar broer en zusje een fatsoenlijke en veilige plek geven, zodat zij met behulp van de 'moeders' van het nabij gelegen Tiyimiseleni Weeskinderen project, goed aan hun toekomst kunnen beginnen.

Nepal - Nuwakot

De opbrengst van de vlooienmarkt zal gedeeltelijk gedoneerd worden aan Stichting Project Nepal voor een groot waterproject in het bergdistrict Nuwakot. Dagelijks moeten vrouwen en meisjes twee uur lopen om drinkwater uit een bron te halen. Daar komt eind van dit jaar verandering in door een groot reservoir te bouwen en leidingen naar het dorp aan te leggen.