John Bankers CDA-kandidaatlid Provinciale Staten Noord-Brabant

Het CDA Brabant heeft de concept-kandidatenlijst bekend gemaakt voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

John Bankers, gemeenteraadslid voor het CDA in Asten, staat op de negende plaats. Het CDA heeft nu ook negen zetels in de Provinciale Staten.

De definitieve kandidatenlijst van het CDA Brabant wordt op zaterdag 24 november door de leden vastgesteld.

John Bankers: “Vanuit de lokale politiek merkte ik steeds vaker, dat de provincie een belangrijke partij is in de ontwikkeling van onze regio. Ik denk daarbij aan de bereikbaarheid met de N279 en de A67, de economie in Brainport, het stimuleren van duurzaamheid, de toekomst van het buitengebied en de aanpak van de georganiseerde criminaliteit. Door mij kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten hoop ik onze gemeenten in de Peelregio ook een stem te geven.”

Beoogd lijsttrekker is Marianne van der Sloot uit Den Bosch. Van der Sloot is de huidige fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten. Met Tanja van de Ven (Beek en Donk, plek 5), Coen Hendriks (Erp, plek 11) en Huseyin Bahar (Helmond, plek 12) staan er nog drie kandidaten uit de Peelregio in de top 15 van de CDA-kandidatenlijst.