Pompoendagen in de oertijd

De Pompoendagen bij Museum Klok & Peel in Asten hebben dit jaar als thema ‘Pompoendagen in de oertijd’.

De museumtuinen tonen niet alleen een bonte kleurenpracht. Er zijn ook diverse voorhistorische reuzendieren te zien.

En dan is er de vertederende Pompelientje Peelpompoen met haar familie. Dit jaar voor het eerst aanwezig en al meteen een kinderhit.

De pompoendagen zijn de hele herfstvakantie geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Het thema van dit jaar ‘Pompoendagen in de oertijd’ is gekozen vanwege de recente opening van de nieuwe afdeling ‘De Peel aan Zee’ in het museum.

Deze spraakmakende expositie toont in een viertal tijdzones hoe de Peel zich ontwikkeld heeft in veranderende omstandigheden in klimaat en cultuur. In de expositie zie je fossielen en levensgrote beesten uit de oertijd. De meest spectaculaire beesten uit de expositie zijn als ‘pompoenenvariant’ nu ook te bewonderen in de museumtuinen.

Een hoogtepunt is het sprookje ‘Pompelientje Peelpompoen uit het Kalebassenbos’, dat in het museumbos wordt uitgebeeld met prachtige sprookjesachtige pompoenfiguurtjes.

Er is alles aan gedaan om de pompoendagen tot een herfstvakantie-evenement van formaat te maken voor de hele familie. Uiteraard zijn er de vaste activiteiten zoals het uithollen van Halloween-pompoenen en het maken van kaarsjes. De jeugd hoeft zich geen moment te vervelen door de vele spelletjes en activiteiten op het terrein.

Verder kan men genieten van verse pompoensoep en andere (streek-)producten die door diverse standhouders worden aangeboden. Er zijn dagelijkse wisselende activiteiten, zoals live muziek, maar ook grimeersessies.

Meer info: www.museumklokenpeel.nl.

Je entreebewijs voor het museum is tevens je toegangsbewijs voor de pompoendagen.