Geslaagde dag in Oorlogsmuseum voor De Zonnebloem

Op dinsdagochtend 16 oktober verzamelden zich zo’n 110 mensen van De Zonnebloem Asten, zowel gasten als vrijwilligers en vijftien jongeren, bij De Lisse.

Twee touringcars kwamen voorrijden om de hele groep te vervoeren naar het Oorlogsmuseum in Overloon.

Het was geen gewoon uitstapje van De Zonnebloem, want deze keer was de organisatie in handen van de jongerenvereniging Langs het Tankstation onder leiding van Daniël van Schijndel en Roy van Golstein Brouwers.

Eind vorig jaar zamelden zij via de actie Het Houten Huis € 8.500 in voor drie goede doelen waaronder De Zonnebloem in Asten. Dankzij dit bedrag kon deze activiteit worden georganiseerd.

De dag overtrof alle verwachtingen. De Zonnebloemers waren diep geroerd door de inzet van de jongeren. De hele dag waren ze in touw om de gasten te helpen bij het in- en uitstappen en het duwen van rolstoelen. Het feit dat de jongeren zich zo hebben ingespannen om ouderen met een lichamelijke beperking een fijne dag te bezorgen, heeft veel indruk gemaakt.

Organisator Daniël van Schijndel: “Het uitje was met name een succes omdat we met deze actie konden laten zien dat wij als jongeren in Asten iets over hebben voor de ouderen. Solidariteit tussen generaties. Dat is wat we wilden bereiken en hier ook mee hebben bereikt. We zagen echt dat de ouderen de inzet van ons als jongeren waardeerden. Mijn collega’s en ik zijn volgens mij wel honderd keer bedankt voor de organisatie. We zijn zeer diep geroerd door deze reacties en het heeft ons duidelijk gemaakt dat dit een dag was om nooit te vergeten”.