Herfstactiviteiten in centrum van Asten

Tijdens deze herfstvakantie houden Centrum Management Asten, Museum Klok & Peel, de VVV en de gemeente Asten samen een aantal activiteiten.

In het centrum van Asten zijn tal van workshops, activiteiten en gratis cadeautjes.

Er rijdt continu een trein tussen het museum en het centrum van Asten. Deze is gratis voor iedereen. In slechts 10 minuutjes brengt de trein je van Museum Klok & Peel naar hartje Asten en vice versa. Een geweldige manier om na een bezoek aan het museum nog te gaan shoppen of uit eten te gaan in Asten-Centrum. En omgekeerd een extra stimulans voor de bezoekers in het centrum van Asten om het programma uit te breiden met een bezoek aan het museum. 

Om het feest compleet te maken ontvangen alle kinderen in het museum en in het centrum van Asten een stempelkaart. Deze kaart kan als ketting worden omgehangen en vertegenwoordigt meer dan tien gratis activiteiten en cadeautjes per kind. Daarbij valt te denken aan: schminken, ballonfiguren, springkussen, glitter tattoos, pannenkoek versieren, letterspeurtocht, touwtje trekken en pizza bakken.

De cadeautjes en activiteiten worden allemaal aangeboden in het centrum van Asten of buiten/bij het museum. Je ontvangt per activiteit een stempel op de kaart.

De stempelkaart is de hele week geldig van 12.00 tot 17.00 uur. Aan elke activiteit mag één keer worden deelgenomen.

Actieve deelnemers worden extra beloond. Kaarten met zes stempels of meer kunnen bij de VVV in Asten worden ingewisseld voor een extra beloning. Daarnaast ontvangen kinderen met minimaal zes stempels een gratis kortingsvoucher voor vier personen. Hiermee krijgen ze bij een volgend bezoek aan Museum Klok & Peel € 1 korting op het entreeticket. De korting is geldig tot maar liefst 6 januari.

Heb je honger of dorst gekregen van de gezellige vakantiedag? Neem dan eens een kijkje bij het horeca-kraampje voor het museum. Daar vind je allerlei tips en thema-menuutjes van de cafés en restaurants in Asten Centrum. Gedurende de hele week worden er allerlei hapjes geserveerd.

Heerlijk genoten van de pompoensoep in het museum? Maak hem zelf thuis na. Plus Erik Gorissen verkoopt tijdens de pompoendagen alle ingrediënten van de pompoensoep uit het museum, inclusief de speciale kruidenmix. Hiervoor wordt een receptenkaart uitgegeven. Op vrijdag 19 oktober zal kok Kees een demonstratie geven hoe je de soep maakt.