Someren wil ook punten halen in uitwedstrijden

Op het vertrouwde kunstgras van sportpark De Potacker behaalde Someren op zondag 21 oktober zijn tweede thuisoverwinning.

Na een goede eerste helft met twee fantastische doelpunten kreeg de thuisclub na rust een terugval. Tegenstander Braakhuizen kwam langszij, maar in de slotfase stelden de blauwwitten alsnog de 4-2 overwinning veilig.

In de eerste drie thuiswedstrijden van deze competitie speelde Someren beter dan de tegenstander en dat leverde zes punten op. In uitwedstrijden gaat het de ploeg van Dominik Vergoossen tot nu toe minder goed af. De wedstrijden tegen Gestel (1-0) en Wilhelmina’08 (2-1) werden nipt verloren. Er is zeker geen sprake van een ‘uitsyndroom’, maar het wordt wel tijd dat Someren ook eens punten pakt in een uitwedstrijd.

Op zondag 28 oktober gaat Someren op bezoek bij RKVVO. De geelblauwen wachten nog steeds op hun eerste overwinning. Drie keer speelden ze gelijk tegen RPC, Braakhuizen en op zondag 21 oktober tegen Wilhelmina’08 uit Weert. Na een verdiende 1-0 achterstand kwam RKVVO in de tweede helft beter voor de dag en uiteindelijk werd dat bekroond met de gelijkmaker van Luuk Seegers. Voor RKVVO een terechte uitslag en een prima opsteker voor de komende wedstrijden.

Someren speelde de afgelopen seizoenen vier competitieduels tegen RKVVO. In eigen huis werd een keer verloren en een keer gelijkgespeeld, maar in Veldhoven is de balans in het voordeel van de blauwwitten. In het seizoen 2015-2016 werd er met 1-2 gewonnen en vorig seizoen kregen de Oerlenaren er met 0-4 van langs. Die uitslagen bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar het kan de Somerenaren wel vertrouwen geven dat ook in uitwedstrijden punten behaald kunnen worden.

De wedstrijd op sportpark De Heikant begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hoeks.