Dialoogsessie Kinderraad van Prodas

Dialoogsessie Kinderraad van Prodas

De Kinderraad van Prodas helpt bedrijven met vragen en probleemstukken.

Op dinsdag 6 november gaan de leerlingen van de Mariaschool in Someren in dialoog met OVS, gemeente, ondernemers en Rabobank over de kansen die zij zien om het wonen, werken en winkelen in het centrum van Someren te versterken.

De dialoog wordt geleid door Dee van Ekeris van het Rabobank Dialoog Expertisecentrum.

De dialoogsessie vindt plaats in de raadzaal van de gemeente Someren en zal geopend worden door burgemeester Dilia Blok.

De sessie duurt van 13.30 tot 15.15 uur.

Over de Kinderraad van Prodas

Een bedrijf of organisatie zit met een vraag. Dan kun je allerlei deskundigen raadplegen. Maar leg het eens voor aan kinderen. Die hebben nog een frisse blik, denken niet in beperkingen. Het idee is niet nieuw, geeft projectleider onderwijsinnovatie Tessa van Zadelhoff van Prodas aan. Prinses Laurentien heeft het op landelijk niveau geïntroduceerd. Multinationals als Ahold en KLM werken met zo'n kinderraad die aan de slag gaat met betekenisvolle vragen van deze bedrijven. Kunnen we dat ook niet in onze regio doen?, vroeg Jacqueline Ketelaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Prodas zich af.

Van Zadelhoff nam die handschoen op, samen met de Rabobank. ,,Per vraag stellen we een raad in, om zoveel mogelijk kinderen mee te kunnen laten doen. Het doel is om kinderen mee te laten denken over de toekomst. Organisaties, instellingen of bedrijven kunnen de kinderraad benaderen met een probleemstelling. Met Rabobank Peelland Zuid hebben we hierbij een echte partner: ze ondersteunen het project financieel, maar nog meer met kennis en kunde. Zo krijgen we hulp met het in dialoog gaan en verbinden ze ons met interessante partijen. De bank heeft onze Kinderraad ook uitgedaagd om na te denken over twee vraagstukken: het aantrekkelijker maken van het centrum van Someren en de aanpak van stank rondom varkensstallen''.