SIRIS.nl

Kick-off musical My Fair Lady

Muziekvereniging Jong Nederland Asten hield op vrijdag 26 oktober de kick-off van hun nieuwe musical My Fair Lady, die opgevoerd zal worden op 17 tot en met 20 oktober 2019.

Musical-werkgroepvoorzitter Joep van Luytelaar gaf het startsein in De Beiaard in Asten.

Van Luytelaar stelde de werkgroepleden voor aan het publiek. Die gaan zich voornamelijk bezig houden met de organisatorische kant van dit project, zoals techniek, het decor, sponsoring, de PR, de productie en de regie.

Daarna gaf Van Luytelaar het woord over aan de regisseur Anneke Schröder. Zij is na de vorige musical Carmen weer bereid deze monsterklus op zich te nemen.

Anneke liet het publiek kennismaken met een gedeelte van de cast en met de rollen, die deze spelers toebedeeld hebben gekregen.

My Fair Lady is een bekende musical,  die al veelvuldig in de grote theaters te zien in geweest en destijds in het Nederlands is bewerk door Seth Gaaikema. Het is dan ook voornamelijk deze bewerking die Jong Nederland nu gaat opvoeren, alleen niet in het Amsterdams, maar in het Brabants met Helmondse invloeden.

Na de presentatie van de spelers was het de beurt aan Antoine van Rooy, de dirigent. Hij liet de muzikanten en koorleden horen wat er vooral aan muzikale inbreng van hun verwacht gaat worden.

Voor zo’n grote klus zijn er veel vrijwilligers nodig. Een groot gedeelte komt uit de vereniging, maar Jong Nederland kan nog altijd hulp gebruiken. Zo is men nog op zoek naar versterking bij het maken van de kostuums. Op muzikaal gebied kunnen ze nog extra klarinetspelers gebruiken. Aanmelden kan via e-mail myfairlady@jnasten.nl.