NWC veel te sterk voor SV Laar

Op bezoek bij promovendus SV Laar speelde NWC (Asten) op zondag 13 september een uitstekende wedstrijd.

Op alle vlakken waren de Astenaren sterker, wat resulteerde in een klinkende 1-6 zege. Itay Blaycher produceerde na rust een hattrick.

In het elftal van trainer Henry van Alebeek kregen Itay Blaycher en Martijn Ghielen de voorkeur boven de jongelingen Mark Bosch en Gianni Steijlen. Martijn Henst, die kampt met een bovenbeenblessure, werd centraal achterin vervangen door Leon van den Bosch.

NWC kreeg na zo'n twintig minuten de eerste kans. Een scherpe hoekschop van Arne van Geffen werd hard ingekopt door Tom van Bussel, maar Laar-goalie Steffan Stijnen voorkwam met een fraaie reflex de openingstreffer. De bezoekers hadden het initiatief, maar een goede eindpass ontbrak aan NWC-zijde. Op slag van rust was het dan toch raak, Juul Verbugt schoot bij de tweede paal voor open doel binnen nadat Stijnen mistastte: 0-1.

Ook na rust bleef NWC domineren, maar nu was het aanvalsspel voor het Weertse doel gevaarlijker. Via Arne van Geffen en Juul Verbugt kregen de Astenaren twee dotten van kansen, maar de wedstrijd werd nog niet beslist. Tot de zestigste minuut, toen Martijn Ghielen op aangeven van Martijn Mulder eenvoudig de 0-2 kon scoren. Het was het startsein voor een uitstekende tweede helft.

NWC voetbalde zeer goed, maar eigenlijk waren de oranjehemden op alle gebieden de sterkere partij. Met enig fortuin wist Martijn Mulder de bal in de 66e minuut over Stijnen heen te liften waarmee hij op aangeven van Arne van Geffen voor de 0-3 zorgde. Een kwartier voor tijd maakte Itay Blaycher op prachtige wijze de vierde Astense goal. Hij werd gelanceerd door invaller Jeroen van Deursen en met een mooie lob verschalkte hij de Limburgse doelman: 0-4. Daarna verdween heel even de scherpte bij de gasten en kon Laar de aansluitingstreffer maken. Ook deze mocht er zijn, het knappe schot van spits Bob Ramaekers werd NWC-keeper Gijs Brüsewitz te machtig: 1-4.

In de slotfase eiste Blaycher de hoofdrol op. Zeven minuten voor tijd veroverde hij zelf de bal, ging op doel af en beheerst maakte hij af: 1-5. Het mooiste doelpunt bewaarde de schaduwspits voor het laatst. Hij dacht geen seconde na, nam de bal op zijn pantoffel en poeierde hem steenhard in de kruising: 1-6. Daarmee bepaalde hij de eindstand op een klinkende 1-6 en zet NWC de prima seizoensstart subliem door, met de koppositie als beloning. Zondag 20 september komt het Eerselse EFC van voormalig NWC-coach Ronald Tielemans op bezoek in Asten.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Luuk Castelijns (79' Sjef Fransen), Arne van Geffen, Ralf van Oosterhout, Itay Blaycher, Juul Verbugt (67' Gianni Steijlen), Martijn Ghielen (67' Jeroen van Deursen) en Martijn Mulder.