Maestro 2019

In 2019 bestaat Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind 100 jaar.

Het eerste evenement ter viering van dat jubileum, Maestro 2019, begint al in 2018. In twee voorrondes op 1 en 22 december en een finale op 12 januari zullen zes Somerense kandidaten strijden om de titel Maestro 2019.

De kandidaten zijn John van den Eijnde, Yara Peters, Guido Schoolmeesters, Wilma Veltman, Tonny van Gemert en Denis van Eijk.

De twee voorrondes vinden plaats in gemeenschapshuis De Einder en zijn gratis toegankelijk. Via www.muziekverenigingjuliana.nl kan men hiervoor plaatsen reserveren.

De finale wordt gespeeld in de bedrijfshal van Groentekwekerij Van den Einden aan de Nieuwendijk in Someren-Eind.

Kaarten voor de finale zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via bovengenoemde website en kosten € 7,50 per stuk (dagkassa € 10). Ook zijn kaarten te koop bij Bakkerij Van Eijk en Cafetaria Perwillie.

John van den Eijnde, Yara Peters, Guido Schoolmeesters, Wilma Veltman, Tonny van Gemert en Denis van Eijk werden donderdag 13 september spectaculair onthuld in De Einder. Zij krijgen de unieke gelegenheid om een orkest van ruim zestig muzikanten te gaan leiden en te strijden om de titel Maestro 2019.

Tijdens de eerste voorronde op zaterdag 1 december zullen ze ieder één klassiek stuk dirigeren. Tijdens de tweede voorronde dirigeren zij een musicalwerk en tijdens de finale dirigeren zij ieder twee werken. Jury en publiek bepalen samen de beste twee kandidaten, die het finalestuk gaan dirigeren. Daarna beslissen de leden van het orkest wie de uiteindelijke winnaar wordt.