SIRIS.nl

Uitslagen vogeltentoonstelling Zang en Kleur Asten

Op zaterdag 10 en zondag 11 november werd de afdelingstentoonstelling van vogelvereniging Zang en Kleur uit Asten gehouden in Hart van Heuze in Heusden.

Er waren ruim 180 vogels te bewonderen.

De tentoonstellingszaal was versierd met schitterende bloemstukken in het thema ‘alle snavels de lucht in', gemaakt door Groei en Bloei-afdeling Asten-Someren.

Een overzicht van de prijswinnaars:

Adrie van de Mosselaar:

Kampioen met een stel (twee vogels) Kanaries Geel intensief met 183 punten, kampioen met een stel Kanaries Satinet wit met 183 punten en kampioen met een Kanarie Satinet wit met 92 punten

Karel Rooijmans:

Eerste prijs met een Kanarie Melanine Zwart-wit dominant met 91 punten en een bondsmedaille met een Kanarie Zwart-geel schimmel met 90 punten.

Henk van Keulen:

Kampioen met een Kanarie Lipochroom wit met 90 punten.

Marinus van Houts:

Kampioen met een Zebravink Witborst met 92 punten en eerste prijs OK met een Gouldamadine Zwartkop lichtgroen roodsnavel man met 90 punten en een bondsmedaille met een Zebravink Pastel grijs man met 91 punten.

Cor van Spijk:

Kampioen met een stel Magellaansijzen met 185 punten en kampioen met een Magellaansijs met 92 punten.

Pedro Giebelen:

Eerste prijs met een stel Putter x Barmsijs met 181 punten en kampioen met Zwarte sijs x Kanarie met 92 punten.

Leo Sonnemans:

Kampioen met een Grote Putter Wildkleur met 91 punten.

Hans Jansen:

Kampioen met een Kleurgrasparkiet Groen met 92 punten.

Thijs Kremers:

Kampioen met een Kleurgrasparkiet Violet met 93 punten en een bondsmedaille met een Kleurgrasparkiet DD blauw met 92 punten.

Martie van den Berg:

Kampioen met een stam (vier vogels) Agapornis roseicollis groen met 368 punten, kampioen met een stel Agapornis roseicollis Opaline Pallid Aqua met 185 punten, kampioen met een Agapornis roseicollis Opaline Groen met 94 punten, kampioen met een  Agapornis roseicollis. D Aqua met 92 punten, kampioen met een Agapornis roseicollis Lutino met 93 punten en een eerste prijs met een Agapornis roseicollis Pallid Groen met 92 punten.

Jeffrey Wilmsen:

Kampioen met een Agapornis roseicollis Violet met 93 punten.

Piet van Eijk:

Kampioen met een Prachtrosella Wildkleur met 94 punten en kampioen met een  Australische Koningsparkiet Wildkleur met 95 punten. Deze vogel behaalde hierbij het Bondskruis als beste vogel van de show.