Sinterklaasintocht in Asten

Op zondag 18 november worden Sinterklaas en zijn Pieten weer groots onthaald in Asten.

Rond de klok van 14.00 uur wordt de Sint verwacht bij basisschool Lambertus, dit jaar de VIP-school.

Vervolgens zullen Sint en zijn Pieten onder muzikale begeleiding van harmonie St. Cecilia naar het Koningsplein lopen.

Om 14.30 uur zal burgemeester Hubert Vos Sinterklaas en alle Pieten welkom heten aan de achterzijde van het gemeentehuis, waarna aansluitend een spectaculair programma volgt.

Om 15.00 uur vertrekt het gezelschap naar gemeenschapshuis De Klepel waar de kinderen van de Lambertusschool een optreden verzorgen. Uiteraard krijgt elk kind de mogelijkheid om Sinterklaas een handje te geven op het podium.

De route die Sinterklaas zondag 18 november zal lopen start om 14.00 uur bij de Lambertusschool. Vervolgens loopt het gezelschap via de Molenstraat, Heerbaan en Mgr. den Dubbeldenstraat naar het Koningsplein. Vanuit het Koningsplein loopt Sinterklaas vervolgens via de Marktstraat, Julianastraat, Deken Meijerstraat en Kerkstraat naar gemeenschapshuis De Klepel.

De Pieten én Sinterklaas staan ook dit jaar weer te popelen om een spetterende show weg te geven in het speciale Pieten-Theater. Een voorstelling vol verrassing, spanning en entertainment voor jong en oud.

De Beiaard aan de Pastoor Kleijnhof 21 wordt hiervoor op zaterdag 24 en zondag 25 november speciaal omgetoverd tot een waar Pieten-Theater. Er zijn drie voorstellingen, kaarten kosten € 2,50 en zijn alleen online te koop via www.sinterklaasinasten.nl.

Een week later, op zaterdag 1 december, zal Sinterklaas samen met pastoor Pieter Scheepers de speciale Sinterklaasviering leiden in de H. Maria Presentatiekerk in Asten. De viering begint om 18.30 uur.

Meer info: www.sinterklaasinasten.nl