Weihnachtsoratorium van Bach in kerstconcert Puur Sangh

Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh voert op zondag 23 december een kerstconcert uit in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Ongeveer tachtig zangers en zangeressen zullen, ondersteund door Brabant Sinfonia vier delen (1, 2, 5 en 6) uit het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen.

Het concert begint om 14.30 uur. Als solisten treden op sopraan Mami Kamezaki, alt Boukje van Gelder, tenor Gert-Jan Verbueken en bas Wim Ritzerfeld. Het orgel wordt bespeeld door Rob Nederlof en het geheel staat onder leiding van Ad Vergouwen.

Bach (1685-1759) is een van de beroemdste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek en wordt samen met Monteverdi en Rameau gerekend tot de beste musici uit de tijd van de Barokmuziek.

Het Weihnachtsoratorium werd door Bach geschreven voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. Bachs oratorium voor de kersttijd neemt een prominente plaats in binnen de concertpraktijk, te vergelijken met die van Bachs beide passies, de Johannes-Passion en de Matthäus-Passion. Het werk stelt zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen, snelle loopjes en virtuoze solozang en begeleiding. Voor koor en orkest is het Weihnachtsoratorium ‘topsport’.   

Kaartjes à € 10 zijn te koop bij VVV Asten en Primera Asten of door € 10 te storten op NL20 RABO 0103 67 11 61 t.n.v. Puur Sangh Asten o.v.v. uw naam en aantal.

De toegangsbewijzen liggen dan klaar op 23 december bij de ingang van de kerk. Op 23 december zijn de kaarten ook te koop bij de ingang van de kerk en kosten dan € 12,50 (tot 16 jaar gratis).