Someren krijgt Hilvaria pas laat op de knieën

Dankzij een treffer van Niels Schweren in blessuretijd heeft Someren een verdiende 3-2 overwinning geboekt op Hilvaria.

De thuisclub was beter, maar sprong te slordig om met de kansen. De bezoekers kwamen al na vijf minuten op voorsprong via een strak schot van Coen van Oirschot in de linkerbenedenhoek. Vanaf de aftrap kwam Someren op gelijke hoogte. Koen de Louw werd onreglementair ten val gebracht in de zestien en Salim Zeroual benutte de toegekende strafschop onberispelijk; 1-1.

De wedstrijd ging even in een spagaat, maar daarna hervond Someren zich en trok het initiatief weer naar zich toe. De thuisclub zocht de aanval en zorgde ook voor veel dreiging via met name Luc Bouwmans en Koen de Louw. De laatstgenoemde speelde een aantal wedstrijden onopvallend, maar tegen Hilvaria liet Koen zich als vanouds van zijn beste kant zien. De Beekse defensie moest alle zeilen bijzetten om hem af te stoppen. Halverwege de eerste helft bewees Koen zijn klasse, maar zijn hakballetje verdween voorlangs het doel. Kort voor rust dwong hij doelman Van Laarhoven met een vlammend schot tot een knappe redding. De thuisclub bleef dreigend, maar was te onnauwkeurig in de afronding. Op slag van rust kwam daar verandering in. Fabio Peters gaf vanaf links een lage voorzet, die door Salim Zeroual van dichtbij werd ingetikt; 2-1.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Someren kreeg een dot van een kans. Na een voorzet van Luc Bouwmans miste Fabio Peters voor een leeg doel. Kort daarna kreeg Luc Bouwmans een grote kans. Hij omspeelde de doelman en schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Someren speelde sterk, drong de tegenstander terug, maar wist niet te scoren. Na een uur spelen, kopte Koen de Louw de bal fraai in de touwen na een voorzet van Fabio Peters. Scheidsrechter Schuurmans uit Den Bosch had echter buitenspel geconstateerd en annuleerde de treffer. Met nog een kwartier op de klok kreeg Someren het deksel op de neus. Na een messcherpe counter zorgde Van de Wal op aangeven van Van Trier voor de gelijkmaker; 2-2.

De thuisclub kreeg nog een tegenslag te verwerken toen doelpuntenmaker Salim Zeroual geblesseerd moest uitvallen. Met Luuk Houben als vervanger bleef de thuisclub druk zetten op de Beekse defensie. Tegelijkertijd bleef het ook oppassen voor de snelle counteraanvallen van de gasten.

In de absolute slotfase wist Someren toch nog de overwinning te pakken. Verdediger Niels Schweren kopte raak uit een vrije trap van Justin Hoeben en bepaalde de eindstand op 3-2.

Op zondag 16 december speelt Someren zijn laatste competitieduel van dit kalenderjaar in en tegen Mierlo-Hout.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Robin van den Aker, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden, Koen de Louw, Justin Hoeben, Salim Zeroual (75 Luuk Houben), Luc Bouwmans (89 Mike Verdonschot), Fabio Peters (60 Dévi Fondon).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek