SIRIS.nl

Eerste competitiederby Mierlo-Hout tegen Someren sinds 1980

Op zondag 16 december speelt SV Someren haar laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Het team van Dominik Vergoossen gaat op bezoek bij buurman Mierlo-Hout.

De laatste bekerwedstrijd tussen beide teams in november 2017 eindigde in 2-2, maar het is veel langer geleden dat Someren nog een competitieduel speelde tegen het andere blauwwit in onze regio.

Vorig jaar werd Mierlo Hout ongeslagen kampioen in de derde klasse C, de klasse waarin Someren 28 jaren geleden voor het laatst speelde.

Dat beide teams elkaar in competitieverband troffen, is nog langer geleden. In het seizoen 1979-1980 om precies te zijn. Hoewel Mierlo-Hout in dat seizoen degradeerde, hield Someren slechts één punt over aan de twee onderlinge ontmoetingen. In de uitwedstrijd kwamen de Somerenaren na een rode kaart niet verder dan 1-1. Op sportpark De Potacker verloor de thuisclub met 1-2.

Someren leed veel puntenverlies in de eerste wedstrijden, hervond zich gaandeweg en heeft zich inmiddels genesteld in de top van de ranglijst. De mannen van trainer Raymond Koenraadt hebben een wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug.

Duidelijke overwinningen werden afgewisseld met stevige nederlagen en daardoor vinden we Mierlo Hout momenteel terug in de onderste regionen.

Dat geeft overigens een vertekend beeld, want de krachtsverhoudingen in deze klasse zijn minimaal. Het verschil tussen de nummer 2 en de nummer 13 is slechts vijf punten.

Als Someren bovenin mee wil blijven doen, dan moet er zondag op sportcomplex De Beemd gewonnen worden. Een grote supportersschare kan voor een extra steuntje in de rug zorgen.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Zuilichem.