Eerste kolderieke avond van De Plekkers

Carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten hield op zaterdag 12 januari de eerste van de twee kolderieke avonden in een uitverkocht gemeenschapshuis De Klepel in Asten.

Onder de gasten waren onder andere pastoor Pieter Scheepers en de wethouders Theo Martens en Janine Spoor. Ook een grote delegatie van de vriendengroep van de Prins van café Van den Broek en CS de Klot waren aanwezig.

Op de muziek van kapel KiekOnsUs uit Liessel en onder begeleiding van de meiden van DéDé Dance werd presentator Cor Bankers naar het podium begeleid. De Prins en zijn gevolg kwamen stuiterend het podium op onder de klanken van zijn lijflied wat ook nog een Astens tintje heeft. Het nummer van Snollebollekes is namelijk gemixt door de voormalig Astense DJ Barthezz.

De avond werd geopend met dans van DéDé Dance op het nummer Miljonair om vervolgens het podium vrij te maken voor kletser Jasper van Gerwen. Met zijn buut als 'Mens erger je niet' had hij er totaal geen last van om als eerste te moeten optreden. De zaal was direct in de stemming en lag dubbel van het lachen.

Vervolgens was het de beurt aan de ex-Prinsen van CV De Plekkers. Jarenlang zijn ze van het podium geweest om in 2019 een fantastische comeback te maken. Onder leiding van ex-Prins Hans Stienen brachten ze Plekkers Got Talent. Het waren de opnames van de finaleavond waar het publiek live bij aanwezig was. Drie optredens zette de zaal op zijn kop om vervolgens met de winnaar, zanggroep Wan Geplek, nog een toegift te mogen geven onder muzikale begeleiding van De Turvers uit Heusden. De zaal stond letterlijk op de stoelen.

Kletser Boy Jansen kwam met een nieuwe buut als Truus van Boven, de vijftig jaar oude stewardess die op weg was met haar laatste vlucht. Als je last had van herrie uit de linker motor dan kon dat niet meer. Die was al geruime tijd kapot. Het publiek reageerde op zijn buut door een staande ovatie te geven.

Na een korte pauze mocht DéDé Dance het publiek weer opzwepen om vervolgens het podium vrij te maken voor kletser Rob Scheepers die op kwam als Ondernemer van het jaar. Geweldig welke oorkondes je allemaal op het internet kunt vinden. Het geluid liet hem even in de steek maar als kletser heb je altijd je woordje klaar en ook daar kletste hij zich prima doorheen.

De Penthouse Boys zorgde vervolgens voor cabaret. Met hun nieuwe aanwinst Björn van de Ikea was het viertal weer compleet en zorgde ze voor topvermaak. Toen ze afsloten met het verhaal over Sneeuwwitje werden ook veel mensen uit het publiek betrokken: het Prinsenpaar, vorst Hans, enkele ex-Prinsessen, vorst Roland van De Klot. Allemaal bekenden alsof het toeval was. Ook hier staande ovaties en tranen van het lachen in de hele zaal.

Afsluiter van de avond was kletser Berry Knapen en ook hij bracht zijn nieuwe buut als Goeroe. Vorst Roland, Cor Bankers, de pastoor, iedereen moest er weer aan geloven en het publiek vond het fantastisch.

Tijdens de tweede kolderieke avond op zaterdag 19 januari kunt u genieten van cabaret van Plekkers Got Talent en Keps en van Andy Marcelissen, Rob Bouwman, Frans Bevers en Christel van den Dungen als tonpraters. Dans is er weer van DéDé Dance en de muzikale omlijsting is er dit keer van Boerenkapel De Turvers.

De avond begint om 20.00 uur.

De avond is uitverkocht.