SIRIS.nl

Gezellige Middag van de Lach

Carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten hield op zondag 13 januari de Middag van de Lach, speciaal voor de gehandicapten, zieken en mensen van 60-plus.

De bezoekers werden in een bomvolle zaal Van Hoek getrakteerd op diverse optredens, drankjes en hapjes.

Cor Bankers was de presentator, de dans werd verzorgd door de allerkleinsten van DéDé Dance en de muziek door Kapel Goe Zat.

Na het eerste dansje met de kleinste kids mocht kletser Frans Bevers beginnen met zijn buut als Ciske de Kastelein. Hij vroeg aan de zaal welke man thuis wel wat te vertellen had, maar wist al snel dat die mens vrijgezel was.

Vervolgens kwam cabaretgroep WAI uit Helmond. Met veel Nederlandstalige meezingers zorgden ze voor een gezellige stemming in de zaal en zong het publiek lekker mee.

Kletser Hein van Eekert mocht met zijn buut als Mantelzorger voor de pauze optreden. Het publiek wist natuurlijk precies hoe zwaar hij het had in zijn functie. De grappen vlogen de zaal in waarna het publiek wel een pauze kon gebruiken.

Alle gasten werden op kosten van de vereniging getrakteerd op een broodje en een worstenbroodje en toen de innerlijke mens weer gevuld was, mochten de jongste dansertjes de zaal weer opwarmen. Ook op deze middag verzorgden de ex-Prinsen hun act met Plekkers Got Talent en het publiek liet goed horen blij te zijn dat de ex-Prinsen na jaren weer terug aanwezig zijn op het podium.

Kletser Rob Scheepers mocht de middag afsluiten met zijn buut als Joop van de Kringloop. Overdag werkte hij in zijn winkel ‘de tweede kans’ waar alle spullen een tweede kans kregen. Na sluitingstijd beunde hij vaak ook nog wat bij. Zo kregen de fietsen die de gasten bij zaal van Hoek buiten hadden staan namelijk ook een tweede kans. Iedereen kon ze terugkopen in zijn winkel.