SIRIS.nl

Expositie zes Ommelse kunstschilders

Zes Ommelse kunstschilders exposeerden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel.

Dat waren Elmie Verhees (realistisch, diverse onderwerpen voornamelijk dieren), Marga Henselmans (realistisch, natuur en dieren), Patricia Verbakel (abstract), Anja Verberne (abstract realistisch, portretten en landschappen), Anita Hoebergen (abstract realistisch, portretten) en Wim van den Boogaart (realistisch, natuur en dieren).

Er werden ruim zeventig werken getoond, waarvan iedere kunstschilder één schilderij heeft gemaakt met als thema ‘Ommel’.

De expositie werd op zaterdag 3 oktober officieel geopend door Arie Liebregts. Hij had zich goed voorbereid en speciaal zijn blauwe jasje aangetrokken. Hij haalde tevens het beroemde echtpaar van Rembrandt aan, ter waarde van 160 miljoen euro. Wat bepaalt nou eigenlijk de waarde van een schilderij?  Wanneer is het mooi? Ariej kwam tot de conclusie dat dit zeer persoonlijk is en het individuele gevoel dat iemand bij een zeker schilderij krijgt, de waarde van dat schilderij kan bepalen.

Ook Tiny van den Eijnden droeg bij aan de mooie opening. Hij bracht ter plekke Enrico Caruso tot leven, een van de beroemdste tenoren in de geschiedenis van de opera. Samen met een echte grammofoonopname van Caruso zong Tiny, zelf een succesvolle operazanger,  live een duet met hem.

De schilderijen kwamen goed tot hun recht in de Ommelse Kluis en ook de kunstschilders onder elkaar hebben er erg van genoten om hun schilderijen aan een breed publiek te mogen laten zien. Het werd een ongekend drukbezochte expositie, niet alleen tijdens de opening op zaterdag maar ook op zondag.