D’Einder Muzikanten en het Houdoelied

Het Houdoelied is een tekst geschreven door taalvirtuoos Wim Daniëls uit Aarle-Rixtel.

Hij kon daar zelf de muziek niet bij verzinnen, dus zette hij de tekst op Facebook met daarbij de oproep dat iedereen, die muzikaal genoeg was om een melodie te maken, hiermee aan de slag kon.

Vaste arrangeur van D’Einder Muzikanten, Sjef Wijnen, pikte dit razendsnel op en maakte een pakkende carnavalsmelodie met de tekst van Wim Daniëls. Het Schlagerduo Rudi und Carrell werd bereid gevonden om de zangpartij voor hun rekening te nemen.

Tijdens de twee weekenden, dat Muziekvereniging Juliana met Maestro en Oeps! de eerste festiviteiten van het honderdjarig bestaan vierde, was de groentenhal van Van den Einden aan de Nieuwendijk compleet ingericht als feestzaal met podium, geluid- en lichtinstallatie.

De perfecte locatie voor de opnames van het nummer in audiovorm, maar later op de dag ook voor een videoclip samen met carnavalsvereniging De Plattevonder met Prins Carl I en zijn gevolg en het publiek dat speciaal voor deze gelegenheid nog even was gebleven.

Inmiddels staat de clip op Youtube (zoek maar op ‘eindermuzikanten’ of ‘rudi und carrell’) en is hij te vinden op de Facebookpagina van D’Einder Muzikanten.

Op maandagavond 18 februari zijn D’Einder Muzikanten uitgenodigd bij de presentatie van het boek ‘Houdoe’ van Wim Daniëls en dan wordt ook de beste muzikale vertolking van zijn tekst gekozen.

De winnaar mag optreden tijdens Drie Uurkes Vooraf van Omroep Brabant.

Dus kijk op: www.youtube.com/watch?v=OJJiwZynkJg.