SIRIS.nl

Grandioze muziekmiddag 10 jaar Vur Mekaar

Amusementsgroep Vur Mekaar uit Asten-Someren vierde op zondag 27 januari het tienjarig bestaan met een muziekmiddag in zaal Zegers in Asten.

De deuren van de zaal werden om 14.00 uur opengezet en de zaal stroomde in een half uur vol met zo'n honderdvijftig gezellige mensen.

Vur Mekaar bracht een kleine dertig liedjes ten gehore in vier showblokken. Ze begonnen bij hun roots, zoals de meeste luisteraars hen kennen, met de oud-Hollandse meezingers. De zaal was binnen een mum van tijd opgewarmd en iedereen liet van zich horen. Toen bij het laatste liedje de aanwezige oud-leden zich bij Vur Mekaar aansloten, was het feest al geslaagd.

De vereniging, waar het allemaal is begonnen met Vur Mekaar, carnavalsvereniging De Pompers uit Someren, was de hele middag van de partij en bleek een goede gangmaker te zijn. In de loop van de middag werden er verschillende polonaises door de zaal gemaakt.

Na een muzikaal intermezzo van Peer Welten werden de toeschouwers getrakteerd op een showblok oude countrysongs. Dit compleet ander genre werd zeer gewaardeerd.

Tijdens de grote pauze trad muziekband ’t Kos Krek uit Someren op.

Na de pauze werd het decor veranderd in de hippiesfeer. Met een aantal bekende flowerpowerhits werd de zaal klaargestoomd voor het klapstuk van de middag, de Duitse schlagers uit de jaren '70.

Voor die tijd was de microfoon nog een keer voor Peer Welten met zijn Aastese nummers.

Vur Mekaar kijkt terug op een grandioze jubileummiddag.