Inloopavond werkzaamheden Heesakkerweg en Provincialeweg

Van maart tot en met juli dit jaar vinden er diverse werkzaamheden plaats aan de Heesakkerweg in Asten en de Provincialeweg in Someren.

De werkzaamheden worden als één project uitgevoerd.

Iedereen die belangstelling heeft voor dit project is welkom tijdens de inloopavond op dinsdag 12 februari tussen 18.00 en 20.00 uur in het Varendonck College in Asten.

De asfaltverharding en betonverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de N279 en de Wolfsberg krijgt een nieuwe asfaltlaag.

De rotonde aan de Wolfsberg blijft in de richting Heusden en de richting Asten Centrum toegankelijk.

De huidige asfaltverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de Wilhelminastraat en de Beatrixlaan wordt vervangen.

De rotonde aan de Wilhelminastraat blijft in de richting Asten Centrum en de richting naar het bedrijventerrein toegankelijk.

Het kruispunt Beatrixlaan-Heesakkerweg wordt veranderd in een rotonde. De noordelijke parallelweg van de Heesakkerweg (even huisnummer kant) op de Beatrixlaan blijft behouden.

De betonverharding van de Heesakkerweg vanaf de Beatrixlaan tot aan de rotonde Witvrouwenbergweg wordt van asfaltverharding voorzien.

De rotonde Witvrouwenbergweg blijft nog ongewijzigd. De rotonde blijft in de richting Someren Centrum en de richting Kanaaldijk/N266 toegankelijk.

De betonverharding van de Provincialeweg in Someren tussen de rotondes Witvrouwenbergweg en Ter Hofstadlaan wordt voorzien van nieuwe asfaltverharding.

Beide rotondes blijven toegankelijk.

De noordelijke parallelweg van de Heesakkerweg, tussen het Varendonck College en de Veldweg, wordt fietsvriendelijk gemaakt.

Na de werkzaamheden blijft de weg toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Er wordt ook nog een informatieavond gehouden voor de directe belanghebbenden. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Tijdens deze tweede avond geeft de gemeente samen met de aannemer een toelichting op de fasering en de wegomleidingen die worden ingesteld.