Aanpassing bestaande MTB-route Schietbaanse bossen

Mountainbikers kunnen vanaf volgend jaar hun hart ophalen aan technische parcoursonderdelen in de Schietbaanse bossen.

Daarmee worden mountainbikers meer uitgedaagd om technische vaardigheden op te doen.

Volgend jaar moet het technische parcours klaar zijn.

TWC Asten telt inmiddels meer dan dertig actieve MTB-ers. Naast deze actieve MTB-leden telt TWC ook nog tientallen wegrenners die in de herfst en wintermaanden hun racefiets verruilen voor een MTB.

Een jaar geleden ontstond het Burgerinitiatief Bikepark Asten, een idee om de bestaande mountainbikeroute in de Schietbaanse bossen op te waarderen naar een meer uitdagend parcours.

Dat plan is als burgerinitiatief aangeboden aan de gemeente en het bestuur van TWC. Beide partijen hebben het initiatief positief ontvangen en leveren een financiële bijdrage. Naast gemeente en bestuur van TWC zijn er inmiddels ook andere sponsoren benaderd waaronder de Fiets3Daagse, de Ona en het Wit Gele Kruisfonds.

Met de inmiddels toegezegde subsidie/sponsoring zijn voldoende financiële middelen gevonden om daadwerkelijk te kunnen starten met het aanpassen van de bestaande mountainbike route.

De werkzaamheden zullen in fases verlopen en ongeveer een jaar in beslag nemen.

Het uitvoeren van het initiatief gebeurt door vele TWC-vrijwilligers en andere geïnteresseerden die een handje willen meehelpen. Hiervoor is een nieuwe vereniging opgericht te weten BikePark Asten. Binnenkort zal samen met de gemeente Asten een start gemaakt worden met het aanpassen van de bestaande mountainbike route.

Meer info: BikePark.Asten@gmail.com.