Prachtig bedrag aan statiegeld voor Hof van Bluyssen

Namens Plus supermarkt Erik Gorissen overhandigden Evi Wijnen en eigenaar Erik Gorissen op dinsdag 26 februari een cheque van maar liefst € 357,55 aan coördinator welzijn Sabine Veeger van woonzorgcentrum Hof van Bluyssen in Asten.

Dit prachtige bedrag is gedoneerd door bezoekers van de Plus, die het statiegeld van hun lege flessen hebben geschonken aan Hof van Bluyssen.

Deze actie is op touw gezet door Evi Wijnen. Zij werkt bij de Plus in Asten en heeft voor haar opleiding tot verkoopspecialiste een verbetervoorstel geschreven voor een donatieknop aan de emballagemuur in die winkel. “Ik wilde de opbrengst van de donatieknop schenken aan een organisatie uit Asten. Mijn gedachte ging meteen uit naar de ouderenzorg, omdat deze wel een extraatje kan gebruiken. Daarom ben ik uitgekomen bij Hof van Bluyssen“. Klanten van de Plus, die lege flessen inlevedren, konden kiezen tussen een bonnetje of een donatie.

Coördinator welzijn Sabine Veeger: “We zijn ontzettend blij met dit mooie initiatief van Evi, het enthousiasme van Erik Gorissen om dit idee uit te voeren en natuurlijk een groot dankjewel voor iedereen die statiegeld gedoneerd heeft. Dit bedrag besteden we aan de aanschaf van een Belevenistafel. Dit is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. Mensen kunnen er samen aan zitten en samen activiteiten uitvoeren. We hebben nog meer geld nodig om de Belevenistafel aan te kunnen schaffen, maar dit is een prachtige zet in de goede richting.”

Op www.belevenistafel.nl vindt u meer informatie.