Museum Klok & Peel ook in jubileumjaar bekroond tot ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’

Museum Klok & Peel in Asten is tijdens de ANWB-verkiezing op donderdag 7 maart uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’.

De Efteling werd uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Nederland’.

De prijs is niet alleen toegekend aan Museum Klok & Peel vanwege de vele uitgebrachte stemmen, maar ook vanwege de positieve beoordeling op criteria als; gastvrijheid, sfeer en prijs- en kwaliteitverhouding.

De trofee ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ werd door Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, overhandigd aan Frank van Kempen, operationeel manager van Museum Klok & Peel. Een mooier moment voor het opnieuw bemachtigen van dit predicaat kan het museum zich niet wensen; het museum viert dit jaar namelijk haar vijftigjarig bestaan.

De 9e ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’ is onderdeel van het Land van ANWB, de website met duizenden verrassende dagjes uit. Eind vorig jaar werd het museum als één van tien Brabantse uitjes al genomineerd, de uitslag bleef echter spannend tot het laatste moment. Klok & Peel kreeg goud en bevond zich in goed gezelschap van Klimbos Brabantse Wal (brons) en het Boerenbondmuseum in Gemert (zilver).

Het winnen van de prijs is een mooie erkenning voor de inzet van vrijwilligers en medewerkers in de ambitie ‘hun’ museum uit te laten groeien van ‘Icoon van de streek, naar een Icoon van Brabant’.

Het museum won eerder al goud bij de verkiezingen van 2015, 2017 én 2018. Het resulteerde in een toename van het aantal bezoekers aan het museum, maar ook aan Asten én de Peel, die meeprofiteren van alle bijbehorende publiciteit.

Het museum biedt een unieke combinatie van exposities. Bezoekers kunnen genieten van de vernieuwde tentoonstellingsruimten ‘De Peel aan Zee, een spannend dierenrijk’ en ‘Klank van de Lage Landen’.

In haar jubileumjaar biedt Museum Klok & Peel haar bezoekers nog veel meer. In het kader van 75 jaar bevrijding, wordt op 2 mei de belevingsexpositie ‘Death Valley de Peel’ geopend.

Een bijzonder groot project met regionale uitstraling, waarin het museum een aanjaagfunctie heeft voor vele activiteiten binnen de samenwerking met zes Peelgemeenten. Samen met de tijdelijke tentoonstellingen ‘Klokkenroof!’ en ‘Meisjes van toen’ vormt ‘Death Valley de Peel’ een bijzonder drieluik in de viering van 75 jaar bevrijding van Noord-Brabant.