De Boekenweek in Bibliotheek Helmond-Peel

Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek met dit keer als thema 'De moeder de vrouw'.

Voor de bibliotheek in Asten levert dat een feestelijke start op, want de afgelopen maanden is een groot gedeelte van de bibliotheek in Asten heringericht. De collectie is opnieuw ingedeeld, kasten zijn verlaagd, er zijn meer zitplaatsen gecreëerd en het meubilair is vernieuwd.

De bibliotheek ziet er weer top uit. Deze nieuwe start én het begin van de Boekenweek worden gevierd op zaterdag 23 maart vanaf 10.00 uur in de Bibliotheek Asten, Kerkstraat 12.

Wethouder Janine Spoor zal de heropening verrichten. Zij zal het eerste boek ‘metselen’ in de nieuwe ‘boekenwand’. Iedereen mag vervolgens ook een boek metselen.

Om 11.00 uur is er een vrolijke vertelvoorstelling ‘Prinses op de erwt’ door ‘Verhalen van Annie’ voor kinderen, ouders en grootouders.

Om 11.30 uur draagt Doret Schulkes, ontwerpster van de herinrichting, voor uit eigen werk ‘over de keuken van mijn moeder’ en om 12.00 uur sluiten dichter Arnold de Boer en pianist Wouter van Lierop de ochtend af met toepasselijke gedichten en muziek.

De toegang is gratis.

Voor de vertelvoorstelling wordt aangeraden kaartjes te bestellen via de website i n verband met het beperkt aantal plaatsen: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Kunsthistoricus dr. Ger Jacobs geeft tijdens de Boekenweek op dinsdagavond 26 maart in Bibliotheek Helmond een lezing over het thema: 'De moeder de vrouw'. Hoe zijn kunstenaars in het verleden om gegaan met dit thema? Is de vrouw enkel traditioneel afgebeeld, of heeft zij ook een ontwikkeling in de kunst doorgemaakt?

Graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.