NWC vergeet te scoren en lijdt puntverlies tegen HBSV

Ondanks een groot aantal kansen is NWC in Asten er niet in geslaagd om af te rekenen met het stugge HBSV.

De oranjehemden waren de hele wedstrijd de betere partij, maar kwamen op sportpark ’t Root niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Vanwege de grote voorsprong op de achtervolgers Helmondia en Liessel kan NWC het puntverlies hebben, maar onnodig was het wel.

Vanaf de eerste minuut domineerde NWC en waren de kansen voor de formatie van trainer Roel Nabuurs. De serie mogelijkheden begon al na zeven minuten, toen Chesron Geuns een voorzet van Jeroen van Deursen over het doel trapte. Na een klein half uur spelen verwerkte de uitblinkende HBSV-goalie Jules Peeters een verdekt schot van Tijs van Tilburg tot corner, waaruit NWC opnieuw gevaarlijk werd. Een kopbal van Leon van den Bosch werd echter weggewerkt bij de doellijn.

Middenvelder Luuk Castelijns, die een meer aanvallende rol bekleedde, had twee wapenfeiten in huis. Eerst belandde een uithaal op het dak van het doel, daarna had Peeters een katachtige reflex in huis om een grote mogelijkheid van Castelijns onschadelijk te maken. Op slag van rust pareerde de Limburgse doelman ook nog een schot met buitenkant voet van Van Deursen, en ook op een schietkans van Geuns had hij een passend antwoord. Genoeg kansen dus voor de thuisploeg, maar HBSV mocht de sluitpost dankbaar zijn dat de score nog niet was geopend. In offensief opzicht konden de bezoekers uit Hout-Blerick nooit een vuist maken, ook niet na rust.

NWC begon agressief aan de tweede helft en greep HBSV direct weer bij de keel. Van Deursen gaf zichzelf na goed kapwerk de uitgelezen kans om de score te openen, maar zijn inzet, achter het standbeen, werd gekraakt. HBSV werd naar achteren gedrukt en kon niets anders dan hopen op een uitbraak, die er echter nauwelijks kwam. NWC had de bal en was ook wat feller in de duels, waardoor het eenrichtingsverkeer werd richting het doel van de groenwitten. HBSV werd omsingeld, maar verdedigde geconcentreerd en toonde zich een taaie opponent. NWC sprong onzorgvuldig om met de momenten waarop gevaar gesticht kon worden en de mogelijkheden op zichzelf, al waren Mark Bosch en Van Deursen nog enkele keren dicht bij de verdiende treffer.

Vanwege het vele tijdrekken aan HBSV-kant telde scheidsrechter Lemmens flink wat blessuretijd bij, en ver in de blessuretijd leek de 1-0 toch nog te gaan vallen. Van Tilburg kon bij de tweede paal in kansrijke positie het doel onder vuur nemen, maar zijn knal werd een prooi voor Peeters. Het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op, waardoor NWC averij oploopt in de jacht op het kampioenschap. De voorsprong op nummer twee Liessel is nu achttien punten, maar de Liesselse equipe speelt nog vier inhaalduels. Voor NWC staat een dubbele confrontatie met IVO op de planning, op zondag 24 maart in Velden en de week erop in Asten.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch (68’ Jeremias Carlos David), Martijn Henst, René Peters, Timo Janssen, Luuk Castelijns, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Tijs van Tilburg.