John Bankers gekozen als lid Provinciale Staten

John Bankers heeft een zetel bemachtigd in de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

De Astenaar kreeg 4.858 stemmen en dat was genoeg om met voorkeursstemmen te worden gekozen in de Provinciale Staten.

Ook zijn plek op de kieslijst was genoeg geweest om verkozen te worden. Bankers stond bij het CDA op de zevende plek op de kandidatenlijst. Het CDA behaalde bij de provinciale verkiezingen acht zetels.

Bankers wist met name in de Peelregio veel stemmen te halen.

In Asten kreeg hij 2.117 voorkeurstemmen, in Someren 1.079 en in Deurne 1.031. Zijn campagne was er ook op gericht om de Peelregio de komende vier jaar in Den Bosch gaan te vertegenwoordigen.

Bankers wordt op donderdag 28 maart om 16.00 uur benoemd tot lid van Provinciale Staten in een speciale installatievergadering op het provinciehuis in Den Bosch.

Bankers: “Om zeker te zijn van een zetel in de Provinciale Staten van Noord-Brabant was mijn campagne erop gericht om met voorkeurstemmen te worden gekozen. Naar verwachting waren er 4.000 stemmen nodig, maar door het hogere opkomstpercentage lag de drempel nu op 4.607 stemmen. Dat ik uiteindelijk 4.858 stemmen weet te vergaren, betekent dat ik met een goed mandaat mijn werk in Den Bosch kan oppakken en kan opkomen voor de belangen van de Peel.”