Martien Voermans wint eerste wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 24 maart begon voor de wedstrijdvissers van HSV Ons Genoegen uit Asten eindelijk het wedstrijdseizoen.

Met 31 deelnemers was de visvijver goed bezet en ook het weer werkte mee.

Net als voorgaande jaren zijn er twee categorieën; de vaste hengel en de vrije hengel. Deze eerste wedstrijd deden er elf vissers mee bij de vaste stok. Het was debutant Ger Smedts die met ruim 6 kg wist te winnen. Toine van den Dungen, allesbehalve een debutant, werd tweede met bijna 6 kg.  

Bij de vrije hengel waren er twintig deelnemers, die verdeeld zaten over twee vakken; één vak rond het eiland en één vak op de puinkant. Het vak rond het eiland was een prooi voor Frans Peeters. Een karper van meer dan 5 kg zorgde voor een significante bijdrage aan het winnend vangstgewicht. Runner-up was Patrick van Dijk, die ruim 9 kg wist te vangen.

Op de puinkant was het, zoals gewoonlijk, weer spannend bovenin. De eerste drie vissers hadden respectievelijk tien, negen en tien vissen in hun leefnet. Eric van Houts werd hier tweede. Zijn negen brasems wogen samen 15.660 gram. Dat was echter niet genoeg voor de overwinning. Die was namelijk voor Martien Voermans die ruim 16 kg ter weging kon aanbieden. “Ik lootte vak 37 en, hoewel geen slecht nummer, dacht ik niet dat ik hier zou winnen. Met de wind van voren was het ook nog erg koud maar na een half uur ving ik mijn eerste brasem. Om 10.00 uur had ik er vijf, toen de vis een dik uur pauze ging houden. Alleen helaas geen lunchpauze. Gelukkig kon ik het laatste uur nog vijf brasems vangen. Een lekker begin van de competitie dus”.

De volgende wedstrijd staat op 14 april gepland. Aanmelden hiervoor bij Ard Verheijen.