SIRIS.nl

Lezing over Noord-Korea in Asten

Drs. Marc Roth, eigenaar van reisbedrijf Roth Spark Travel spreekt op woensdag 17 april om 20.00 uur in Bibliotheek Asten over het meest gesloten land en de meest gesloten samenleving ter wereld: Noord-Korea.

De lezing, getiteld ‘Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid’ wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Seniorenvereniging Asten-Ommel.

De illusie van Noord-Korea

Wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze Westerse bril? Dit zijn vragen die voortdurend opdringen tijdens een bezoek aan Noord-Korea. De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terecht komt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Bibliotheekleden en leden van de Seniorenvereniging krijgen € 1 korting op de toegangsprijs van € 6.

Aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.