NWC wint ruim bij Merefeldia

Kampioen NWC uit Asten kende op zondag 14 april weinig moeite met laagvlieger Merefeldia.

De oranjehemden waren simpelweg sterker en zetten de geelzwarten met 2-5 opzij.

Het vervroegde kampioenschap dat vorige week werd gegrepen na de 9-0 zege op Laar werd nog enkele dagen goed gevierd, maar zondag waren de manschappen van coach Roel Nabuurs gewoon bij de les op bezoek bij Merefeldia.

Binnen negen minuten lag de bal al in het netje na een prachtige aanval die liep over de gehele Astense voorhoede. Fraai voorbereidend werk van clubtopscorer Chesron Geuns zorgde ervoor dat Jeremias Carlos David kon doorbreken, en hij zag Jeroen van Deursen wachten om de 0-1 binnen te schieten. Dat deed hij, waardoor NWC al vroeg op voorsprong kwam. Nog geen vijf minuten daarna verdubbelden de gasten alweer de score dankzij Mark Bosch. Carlos David legde de bal klaar voor de inkomende middenvelder, die met zijn rechterbeen snoeihard in het dak van het doel mikte: 0-2.

NWC nam vervolgens wat gas terug en liet Merefeldia wat meer aandringen, wat resulteerde in de aansluitingstreffer. Een scherpe vrije trap van Rick Tullemans belandde voor de voeten van Jay Stals, die na wat frommelwerk de bal achter NWC-keeper Gijs Brüsewitz kreeg: 1-2. Gijs Wullems kreeg vervolgens de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar leverde een te slappe poging af om Brüsewitz aan het wankelen te brengen.

NWC schakelde gaandeweg weer wat tandjes bij en het kwaliteitsverschil was plots weer zichtbaar. Geuns tikte al glijdend de 1-3 binnen op aangeven van Van Deursen, en zorgde voor een veilige marge bij rust in het voordeel van de kersverse kampioen.

Na de onderbreking gebeurde er aanvankelijk niet zoveel in Nederweert. Toen deze fase zonder noemenswaardige momenten achter de rug was, voerde NWC de score op met hulp van Merefeldia-goalie Tim Linssen. Hij torpedeerde Van Deursen in het strafschopgebied en ontving de rode kaart van scheidsrechter Azarfane. De jonge ingevallen doelman Rowan Verbael had geen antwoord op de overtuigend genomen penalty van Geuns, die daarmee zijn twintigste competitiedoelpunt noteerde: 1-4. Niet veel later deed Merefeldia nog wel wat terug via Glenn Versluis, die ontsnapte aan buitenspel en oog in oog met Brüsewitz afrondde: 2-4. Leidsman Azarfane negeerde het buitenspelsignaal van de Astense assistent-scheidsrechter Sander Lemmen, omdat Versluis vanaf eigen helft zou zijn vertrokken.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Van Deursen. Hij snelde op de linkerflank voorbij zijn directe tegenstander en schoot met buitenkant voet de 2-5 tegen de touwen. In de slotfase was Robin Rijnders, die nog voor rust de geblesseerde Douwe Hurkmans afloste, heel dicht bij zijn eerste goal in het vaandelteam van NWC, maar voor open doel mikte de jongeling naast het doel. NWC-trainer Nabuurs gunde ook Joris van Horne zijn debuut en ook Novah van der Schouw kreeg speelminuten, in een duel dat NWC freewheelend uitspeelde en welke ook eindigde in 2-5.

Op paaszaterdag 20 april, als NWC op een sfeervol sportpark ’t Root om 18.00 uur in actie komt tegen Helden, is de officiële feestavond ter ere van het kampioenschap in de derde klasse C.