SIRIS.nl

Kaartverkoop jubileumactiviteiten harmonie St. Cecilia

Op de oprichtingsdatum van de harmonie, 1 juni, start de feestweek in het kader van het 125-jarig jubileum van harmonie St. Cecilia uit Asten.

Kaarten voor de diverse concerten zijn vanaf zaterdag 20 april verkrijgbaar bij VVV Asten en Primera Asten en kosten € 10 per stuk. 

Op zaterdag 1 juni vanaf 20.00 uur vindt in De Klepel in Asten de finale plaats van de dirigentenwedstrijd Maestro. Op zondag 14 april namen de Maestro’s voor het eerst plaats op de bok. Op zaterdag 11 mei vindt de tweede voorronde plaats (20.00 uur in De Klepel, gratis entree). In de finale dirigeren de Maestro’s ieder twee stukken, waarvan één met een solist. Ze worden zowel door een jury als door het publiek beoordeeld. Aan het einde van de avond is bekend wie zich Maestro van 2019 mag noemen.

DrumXplosion DrumXplosion is de naam van een succesvolle reeks concerten van de slagwerkgroep van de harmonie. Eerder trad de slagwerkgroep o.a. op met Cesar Zuiderwijk, bekend van Golden Earring. Dit keer hebben de mannen de samenwerking gezocht met Bart de Rijk, theatermaker, muzikant en acteur. Het belooft een theatrale show te worden met veel verrassende acts en muziek. Het concert op maandag 3 juni begint om 20.00 uur in De Klepel.

Het alomgeprezen orkest van de Koninklijke Luchtmacht komt naar Asten voor een concert op vrijdag 7 juni.

Het orkest is een professioneel orkest met vijftig musici. Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten voor de bevolking in regio’s rondom vliegbases, daarom is het gelukt ze naar Asten te krijgen. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek, omdat het de lichte muziek tot het belangrijkste deel van haar orkestcultuur heeft gemaakt. Het orkest beschikt over een vaste ritmesectie, bestaande uit gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums. Het orkest geeft een zelfstandig concert, zonder deelname van de Astense harmonie. De muzikanten beschouwen het concert als een cadeautje en zijn daarom ook als toeschouwer in de zaal te vinden. Het concert start om 20.00 uur in De Klepel.

Ter afsluiting van het 125-jarig jubileumjaar geeft het A-orkest van de harmonie op zaterdag 14 december een sfeervol winterconcert. Kaarten voor dit evenement zijn nog niet te koop.