NWC verwelkomt Helden op feestelijk sportpark ‘t Root

Op de avond dat het kampioenschap in 3C officieel wordt gevierd, zaterdag 20 april, krijgt NWC op een sfeervol sportpark ’t Root bezoek van nummer vier Helden.

Om 18.00 uur start de wedstrijd met aansluitend de feestavond in de kantine.

Op zondag 7 april werd het titelfeest al flink gevierd in Asten, maar op paaszaterdag wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Het kampioenschap wordt dan officieel gevierd en dat zal gebeuren op een sportpark ’t Root dat van een feestelijk karakter wordt voorzien. NWC speelt nog drie wedstrijden en gaat daarin proberen de ongeslagen status te behouden, om te beginnen dus tegen het sterk presterende Helden.

De bezoekers zijn namelijk nog op koers om de tweede periode te winnen. Helden staat daarin tweede, achter NWC. Het zou de ultieme beloning zijn voor de prima tweede seizoenshelft die de ploeg van trainer Rob Jacobs draait, maar vooral ook Helden vorig jaar nog in de vierde klasse uitkwam. In de algemene standenlijst staat Helden vierde, maar de achterstand op de top drie is slechts één punt. Bovendien hebben de blauwhemden een wedstrijd minder gespeeld dan nummer drie Helmondia. Afgelopen zondag hoopte Helden in een rechtstreeks duel met Liessel een poging te doen de tweede plek over te nemen, maar na een matige pot trokken de Liesselnaren ietwat fortuinlijk aan het langste eind in Limburg: 0-1.

Alhoewel het een ‘’feestwedstrijd’’ is voor NWC, mag van onderschatting en nonchalance dus geen sprake zijn tegen een opponent die nog volop in de race is voor nacompetitievoetbal. Afgelopen zondag hadden de van het zelfvertrouwen overlopende Astenaren in elk geval geen last van een kampioenskater, want in Nederweert werd gemakkelijk afgerekend met Merefeldia: 2-5. Chesron Geuns en Jeroen van Deursen maakten er twee, Mark Bosch zette één treffer op zijn naam. De formatie van coach Roel Nabuurs is gefocust om dit fraaie seizoen in stijl af te sluiten en zaterdag zal de motivatie er ongetwijfeld zijn om voor het eigen trouwe publiek een mooie thuiswedstrijd neer te zetten. Eerder dit seizoen versloeg NWC de Heldense equipe overtuigend met 1-3, dankzij Astense doelpunten van Geuns (tweemaal) en Van Deursen.

Het duel start om 18.00 uur met de heer De Kleine als leidsman.