IJzersterke kampioen NWC noteert monsterzege op Helden

NWC uit Asten heeft op zaterdag 20 april de thuiswedstrijd tegen Helden op imponerende wijze gewonnen.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs boekte een 8-0 zege op de onmachtige bezoekers, waardoor de feestavond op een sfeervol sportpark ’t Root van extra glans werd voorzien.

NWC verkeert al weken in bloedvorm en scoort er lustig op los. De scoringsdrift begon al heel vroeg in de wedstrijd, toen Jeremias Carlos David een voorzet van Jeroen van Deursen tegen de touwen schoot: 1-0.

Een minuut later raakte Mark Bosch snoeihard de paal en vervolgens schoot Chesron Geuns een voorzet van Timo Janssen over het doel. NWC liet Helden geen moment in de wedstrijd komen en startte furieus, al had het de pech dat de 2-0 van Geuns wegens buitenspel werd afgekeurd op advies van de Limburgse assistent-scheidsrechter.

Twee minuten later had de Astense spits meer succes toen hij knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en in de linkerhoek raak schoot: 2-0. Vanaf minuut 25 ging het hard; NWC produceerde drie doelpunten in zes minuten en zette zo de stand op 5-0. Ruud Leenen maakte op aangeven van Geuns de derde en de 4-0 kwam op schitterende wijze tot stand. Janssen lanceerde op fraaie wijze zijn teamgenoot Carlos David, die op zijn beurt Geuns in stelling bracht. De topscorer had geen moeite met de afronding en zette de 4-0 op zijn naam. Jeroen van Deursen, die zelf de bal heroverde, vond in de 31e minuut de verre hoek met buitenkant voet en zorgde voor de 5-0. NWC speelde ijzersterk, voetbalde uitstekend en speelde Helden volledig zoek.

Na rust startte NWC opnieuw enthousiast. Van Deursen kreeg de bal voor zijn voeten en dacht geen seconde na, waarna hij de bal mooi in de kruising poeierde: 6-0. Daarna namen de Astenaren wat gas terug en was het wat gezapig, waardoor Helden zich wat meer kon laten zien. Scheidsrechter De Kleine wees naar de stip toen René Peters onfortuinlijk hands maakte na een voorzet van Kick Buijssen, maar NWC-goalie Gijs Brüsewitz stond zijn mannetje door de strafschop van Ton Peeters uit de hoek te duiken. De Astense sluitpost kreeg in minuut 76 een publiekswissel en werd vervangen door Stefan Vaas.

In de slotfase zette NWC nog even flink aan en dat resulteerde in twee extra treffers. Ook de thuisploeg kreeg een penalty nadat de ingevallen Tijs van Tilburg werd vastgehouden, waarna de buitenspeler de buitenkans zelf benutte: 7-0. Het slotakkoord was voor Geuns, die opnieuw een prachtige goal op zijn naam zette. Met veel gevoel knalde hij de bal in de kruising en completeerde daarmee het feest dat na het duel losbarstte op ’t Root.

NWC was derhalve ook Helden de baas en maakt indruk. Met nog twee wedstrijden te gaan, uit tegen Liessel en thuis tegen Melderslo, staat NWC nu op zestig punten en kan men nu even rust nemen tot aan de volgende wedstrijd. Het uitduel tegen de buren uit Liessel staat namelijk pas gepland op 12 mei en dus kunnen de manschappen van Nabuurs het feestgedruis nog even voortzetten.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz (76’ Stefan Vaas), Ruud Leenen, Leon van den Bosch (66’ Merijn van Brussel), Martijn Henst, René Peters, Timo Janssen, Luuk Castelijns, Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David (58’ Tijs van Tilburg).