Landelijke Vrijheid-express bij Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel in Asten ontvangt op zondag 28 april, tussen 13.00 en 15.00 uur, de Vrijheid-express van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De bus is een ontmoetingsplaats, evenementenplatform en expositielocatie voor verhalen over oorlog en vrijheid.

Bezoek zondag de bus en kom meer te weten over het project Death Valley De Peel en de aankomende bevrijdingsactiviteiten in Museum Klok & Peel en de zes Peelgemeenten. Of kom in contact met de organisatie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De bus is gratis toegankelijk.

Tussen mei 2019 en december 2020 worden de oorlogsslachtoffers uit De Peel herdacht en wordt 75 jaar vrijheid gevierd. Dit gebeurt met meer dan 150 activiteiten die in De Peel gaan plaatsvinden, gebundeld in het project Death Valley De Peel.

Aan de basis van de activiteiten staan de vele persoonlijke levens veranderende verhalen die, in de schaduw van de wereldgeschiedenis, in De Peel zijn ontstaan. Verhalen uit Asten, Deurne, Someren, Laarbeek, Helmond en Gemert-Bakel, worden door middel van belevenisvolle activiteiten overgedragen en tastbaar en invoelbaar gemaakt, zodat we weten, beseffen en nooit vergeten.

Meer info: www.museumklokenpeel.nl.