Nieuw in Bibliotheek Asten: cursus Digisterker

Nieuw in Bibliotheek Asten: cursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De Bibliotheek helpt.

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de bibliotheek. De Bibliotheek Helmond-Peel biedt nu ook in Asten de gratis cursus digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start in Asten op maandag 6 mei in Bibliotheek Asten, Kerkstraat 12.

Het zijn drie lessen van twee uur, les 2 is op 13 mei, les 3 op 20 mei. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor € 10 kunt aanschaffen: dit is ook een prima naslagwerk voor thuis.

In 2019 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, meldt u dan toch gerust bij de bibliotheek.