Agitator viert twintigjarig bestaan in OJC Nirwana

Het is OJC Nirwana in Lierop niet ontgaan dat de band Agitator dit jaar twintig jaar bestaat.

Meerdere malen heeft deze regionale band Lierop doen laten trillen.

De genadeloos brute 'in your face'-muziek, opzwepende gitaarriffs en een ongemeen felle ritmesectie van Agitator hebben er de afgelopen jaren flink op los gebeukt.

In de rijke geschiedenis van Agitator passeerden festivals zoals Paaspop, Festyland, Bospop, Nirwana Tuinfeest, Monster of Mariaheide en het Eurosjopper-festival.

Een recensie van Agitator op Nirwana Tuinfeest 2015: “Dit jaar geen start met een gezapig beginnend regionaal bandje maar een band die er meteen vol in ging. Tijdens de energieke pompende live-show baanden de twee rappers zich een weg door de harde strakke groove die de band de tent inblies. De beste start in 40 jaar.“

Dat belooft wat voor Nirwana Tuinfeest 2019 waar Agitator wederom optreedt. Maar eerst staan ze op zaterdag 4 mei in OJC Nirwana.

Naast Agitator maakt Windup Space de avond compleet. Windup Space is terug en raakt de gevoelige snaar met melancholische, extreem dynamische rockmuziek. Ze schakelen razendsnel tussen fragiel verdriet en woedende noise. Geïnspireerd door emobands als Brand New, Basement en Black Foxxes met een knipoog naar 90’s grunge. Op vrijdag 22 maart presenteerden ze hun nieuwe plaat ‘Shelter’. In acht nummers opent de band met ontwapenende eerlijkheid een boekje over thema’s als depressie, twijfel en eenzaamheid. Live staan de mannen bekend om hun intense en aangrijpende optredens, waarin ze vol overgave alle demonen van het lijf schreeuwen.

De deuren gaan op zaterdag 4 mei om 20.00 uur open.

De entree bedraagt € 5.