Verkiezing Speelgoed van het Jaar op Deken van Houtschool

In 2011 heeft de ‘Verkiezing Speelgoed van het Jaar’ voor het eerst de hulp ingeroepen van basisscholen om het genomineerde speelgoed te beoordelen.

Inmiddels is de hulp uitgebreid. Naast basisscholen worden ook peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en groepen twaalfplussers gevraagd de genomineerde artikelen te beoordelen. Er zijn vier basisscholen in Nederland uitgekozen.

Van ieder genomineerd speelgoed hebben de scholen in de betreffende categorieën twee artikelen ontvangen en er flink mee gespeeld zodat de kinderen een weloverwogen keuze kunnen maken.

Verder is de scholen gevraagd om een aantal opdrachten uit te voeren; een jury bezoekt de vier scholen zodat kan worden bepaald welke school dat het beste heeft gedaan.

Op de school, die de opdrachten het beste heeft uitgevoerd, komt op 4 november de bekende kinderboekenschrijfster Tosca Menten langs en vervolgens zal Keet van RTL Telekids de winnaars in de verschillende leeftijdsgroepen bekendmaken met behulp van enkele leerlingen van de school.

Op dinsdag 20 oktober wordt in basisschool Deken van Hout aan de Asterstraat 35 om 13.30 uur gestemd.