Soo Bak-Gi succesvol op Holland Cup

Het weekeinde van 25 en 26 mei stond voor Soo Bak-Gi uit Asten geheel in het teken van deelname aan het grote internationale Taekwon-Do-toernooi, de Holland Cup, in Pijnacker.

De zaterdag was voor alle hoge banden vanaf blauw tot en met de Dangraadhouders (zwarte banden). Onder hen waren diverse Europese en wereldkampioenen, zelfs uit landen als Rusland, Maleisië, Kazachstan en Nieuw-Zeeland.

Op zondag was het de beurt aan de lage banden van wit tot en met blauwe streep. Ook hier weer veel internationale deelnemers uit Frankrijk, Engeland, Finland en Schotland.

Soo Bak-Gi had drie deelnemers op zaterdag.

Selectielid Sanne Jacobs trof in de eerste ronde bij tuls de favoriet en uiteindelijke kampioen Bo Rook.

Ook Teun Meulen trof de favoriet en veelvoudig kampioen uit zijn klasse maar dan bij sparren. Teun kwam niet door de eersteronde.

Voor Jilke Grootveld was haar Engelse tegenstandster, die later als derde eindigde bij de tuls, een maatje te groot. Op deze dag dus geen podiumplaatsen.

Op zondag telde de Astense club vier deelnemers waarvan er drie met hele mooie prijzen huiswaarts keerden.

Stan de Heer viel helaas niet in de prijzen. Zus Nicole kwam bij het sparren tot aan de finale, die ze verloor. Zilver dus voor Nicole.

Gijs Bekx overkwam hetzelfde. Hij verloor in de finale nipt met 1 punt verschil. Eerder die dag behaalde hij nog brons bij de tuls.

Het grote succes van de dag was voor Lucas van Dijk. Hij behaalde goud bij sparren en versloeg o.a. tegenstanders uit Engeland, Duitsland en enkele Nederlanders. Lucas maakte het nog spannend door bij twee tegenstanders na gelijke stand te moeten verlengen en zelfs bij één van die partijen de ‘golden point’ ronde te moeten vechten. Een trap op het hoofd zorgde voor drie punten en de dikke winst.

De zeven leden van Soo Bak-Gi behaalden uiteindelijk in twee dagen vier prijzen.