Start bouwrijp maken Loverbosch fase 2

Maandag 27 mei 2019 heeft wethouder Henk van Moorsel, samen met aannemer Vissers Ploegmakers, officieel het startsein gegeven voor de bouw van in totaal zo’n 220 woningen in Loverbosch fase 2.

In november van dit jaar is de grond bouwrijp en in totaal zo’n meter opgehoogd van de huidige hoogte. Vanaf dat moment kan het verkeer uit de wijk ook gebruik maken van nieuw aangelegde aansluiting vanaf Vlas naar Floralaan. 

Vanaf dat moment begint de daadwerkelijke bouw van 41 volledig duurzame, sociale huurwoningen in opdracht van Woningcorporatie Bergopwaarts.

Begin 2020 start de ontwikkeling van 34 koopwoningen van projectontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling. De woningen bestaan uit tweekappers en rijwoningen die zonder gas worden aangesloten. Ook is een aantal levensloopbestendige woningen in het plan voorzien. Vrije kavels voor zelfbouw worden voorlopig niet uitgegeven binnen deze fase.

De verkoop van de woningen van Van Wanrooij, start in juni. Ook dan zijn de prijzen van de woningen bekend. Tijdens een nog te plannen verkoopmanifestatie kunnen geïnteresseerden meer informatie inwinnen over het plan. 

Ondertussen zijn ook de nieuwe straatnamen vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders. De nieuwe straten gaan de namen dragen van allerlei kruiden: Dille, Venkel, Gember, Kamille, Tijm, Bieslook, Peterselie, Koriander, Rozemarijn en Kervel.

Voor meer informatie over het plan kijk op www.asten.nl/bouwen/projecten/loverbosch-fase-2.