Puur Sangh verovert Kent

Het Astens gemengd koor Puur Sangh heeft de afgelopen dagen met haar concertreis naar Kent menigeen in vervoering gebracht met haar drie optredens in Canterbury, Londen en Rochester.

In Canterbury voerde Puur Sangh haar eerste lenteconcert uit in de St. Pauls Church. Een dag later werd hetzelfde programma gebracht in de monumentale, indrukwekkende, anglicaanse Southwark Cathedral in Londen, gelegen aan de Theems, vlakbij de Tower Bridge en naast de Borough Market met zijn vele, gezellige eetstalletjes.

Door de centrale ligging van de kathedraal was er nogal wat aanloop van publiek dat naar Puur Sangh kwam luisteren. Voor het koor was het een genot om op zo’n geweldige locatie te mogen optreden voor een internationaal publiek.

De spreekwoordelijke ‘kers op de taart’ was het optreden in Rochester, waar Puur Sangh was gevraagd deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende Dickens Festival. Hier werd twee keer een ander, aan de festiviteiten aangepast programma, gebracht dan in Canterbury en Londen.

Het straatbeeld in Rochester was tijdens het twee dagen durend festijn veranderd in een ‘Dickiaanse’ sfeer. De meeste mensen, ook de Puur Sanghers, waren verkleed, alsof zij direct uit de 19e eeuw waren gestapt en werden door het aanwezige publiek direct in de armen gesloten, zowel bij het concert als bij de verzoeken om samen op de foto te mogen.

Bij de Dickens Parade in de hoofdstraat, viel het koor, dat door de omstanders gevraagd was mee te lopen in de bontgekleurde stoet van 19e-eeuwse heren met hoge hoeden, dames met hoepelrokken, brandweerlieden, landlopers, hoeren, deftige dames, arme sloebers en nog veel meer, bepaald niet uit de toon. Er was zelfs een lookalike van koningin Victoria aanwezig, die al voor de 40e keer meedeed, ondanks haar hoge leeftijd.

Het BBC-news van 1 juni sloot ’s avonds af met beelden van de Dickens Parade, waarbij de laatste seconden ook de Puur Sanghers in beeld waren.