Signeersessie met muzikale omlijsting van Pro et Contra in Museum Klok & Peel

Op zaterdag 8 juni vindt tussen 14.00 en 16.00 uur in Museum Klok & Peel in Asten een signeersessie plaats ter ere van het verschijnen van het nieuwe oorlog- en bevrijdingsboek Death Valley De Peel van auteur Piet Snijders.

In dat boek heeft de oud-ED-journalist vijftig dramatische oorlogsverhalen uit de Peel opnieuw uitgeschreven voor een hedendaags publiek. Ze vormen niet alleen de basis voor de tentoonstelling in het museum, maar ook voor een aantal activiteiten 'buitenshuis' - zoals een viertal Death Valley-fietsroutes - en voor een educatief programma.

In zijn oorlogsverhalen - voor een deel bekend en voor een deel verrassend nieuw - hanteert Piet Snijders de populaire storytellingprincipes. De gemakkelijk leesbare verhalen staan op zichzelf, maar volgen in samenhang het verloop van de hele Tweede Wereldoorlog in De Peel.

Dat alles maakt het boek Death Valley De Peel tot een oorlogsboek nieuwe stijl, waarin de oorlog voor het eerst in een regionaal kader wordt geplaatst. Het boek met hard omslag is rijk geïllustreerd, full color, meet 23x23cm en telt 144 pagina's.

Het is met € 19,45 prettig geprijsd en vormt een prachtig vaderdagcadeau.

Om het publiek op maat te bedienen maakt uitgever Museum Klok & Peel zaterdagmiddag 8 juni het museumcafé annex erfgoedpunt vrij voor een signeersessie door Piet Snijders.

Tijdens deze middag zal het Astense trio Pro et Contra enkele stemmige miniconcerten verzorgen om de feestvreugde te verhogen. De signeersessie duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Een unieke kans voor hen die graag iemand willen verrassen met een gesigneerd boek.