Anton Akkerman wint vierde wedstrijd Vijvervirtuoos

Zondag 2 juni werd in visvijver De Witte Bergen in Heusden alweer de vierde wedstrijd om de titel Vijvervirtuoos gevist.

Na deze wedstrijd zat de helft van de competitie er op.

De vastestokvissers zaten op het karperputje. Dit is het tweede jaar dat een deel van de visvijver is ingericht als specifiek karperputje. Het is echter nog steeds een taai watertje. Er wordt door sommigen best aardig gevangen maar over de hele linie is het nog (te) mager. Piet van Lieshout werd tweede met bijna 9 kg. Het was Erwin Mennen, die de wedstrijd wist te winnen. Met ruim 9 kg bleef hij de rest voor.

Bij de vrije hengel waren er twee vakken; één op de puinkant en één om het eiland. Voor de wedstrijd begon was het al een flink spektakel tussen de waterlelies en de in het water hangende bomen en takken. Het was wel duidelijk dat de vis aan het paaien geslagen was, wat betekende dat het een taaie dag zou worden. Op de puinkant was het helemaal schrapen om überhaupt een vis te vangen. Stefan Verheijen lukte dat nog het beste en met bijna 12,5 kg wist hij het vak te winnen. Tweede werd Patrick van Dijk met ruim 9 kg.

Om het eiland was het wat beter. Daar lag ook de meeste vis natuurlijk. Rob Winkelmolen werd er tweede met bijna 13 kg maar baas boven baas was Anton Akkerman. Met bijna 21 kg wist hij de wedstrijd te winnen. Anton vertelt: ''Ik heb alle vis tegen de waterlelies aan het eiland gevangen. Met mais op de hair en een made op de haak wist ik de brasems te verleiden''.

Bij de vaste stok staat Erwin Mennen er goed voor maar Toine van den Dungen met een 1 en een 2 is in de achtervolging. Bij de vrije hengel zijn er drie met twee (vak) overwinningen, namelijk Stefan Verheijen, Martien Voermans en Jo Franssen. Sommigen hebben echter ook al één of twee mindere resultaten te pakken, dus het blijft spannend.

De volgende wedstrijd is op 23 juni. Aanmelden kan bij Ard Verheijen.