Geslaagde Dag van het Kasteel op kasteel Asten

De kasteelruïne in Asten was weer geopend op tweede pinksterdag tijdens de drukbezochte Dag van het Kasteel.

Het thema was ‘Over de grens’.

Dit jaar was het een bijzondere kastelendag, want het kasteel heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. Een groot deel van de klimop is verwijderd waardoor er weer grote delen van het kasteel zichtbaar zijn geworden. Ook zijn de bovenste steenlagen opnieuw vastgezet.

Tijdens de werkzaamheden is er een mooie videoclip opgenomen door de band Brother Moon die te bekijken was in het Anna Ceelen Huis, het informatiecentrum van het kasteel.

In het Anna Ceelen Huis was ook een tentoonstelling over het kasteel tijdens de oorlog en de gedeeltelijke restauratie van het kasteel in de jaren dertig te zien, de oorlogsperiode en de brand in het kasteel in de nacht van 5 op 6 oktober 1944.

De expositie loopt parallel met de tentoonstelling Death Valley de Peel in Museum Klok & Peel over de oorlog en de bevrijding.

De tentoonstelling is nog te zien tijdens de zomeravondrondleidingen op alle donderdagavonden in de maanden juli, augustus en september.

Er was een gezellig terras waarbij de muziek voor rekening werd genomen door The Gentlemens AgreeBand, een boyband van opgeteld om en nabij 190 jaar oud. Verder was er zang van zangkoor To Enjoy uit Vlierden.

Het IVN en bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Asten waren aanwezig met mooie verhalen over de natuur en de insectenwereld. Het IVN hield een leuke onderzoekerstocht voor de jeugd.