55e Toer dur Lierup verhuist naar de Gildewijk

De Toer dur Lierup verhuist dit jaar naar een ander parkoers.

De wielerdriedaagse wordt van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 juni verreden in de Gildewijk.

De Kromvenweg gaat eind juni op de schop en daarom is het niet mogelijk om het parkoers Bruiseldonk, Schuttersstraat en Kromvenweg aan te houden. Op dit parkoers heeft de Lieropse schooljeugd de laatste 24 jaar gefietst.

Er worden twee parkoersen uitgezet. Voor de kleinste deelnemers ligt dat rondom het speelterrein aan het Gildeplein. Voor de oudere groepen geldt dat zij een iets groter parkoers afleggen namelijk Gildeplein met de lus Piekenier, Tamboer en Vendelier.

De categorieën zullen ook veranderen. De start is om 18.30 uur met de 0-3 jaar op driewielers, daarna 0-3 jaar op tweewielers, groep 1, groep 2, groep 3 en zo verder tot en met groep 8. Vanaf groep 3 is er een apart jongens- en meisjesklassement.

Woensdag 26 juni vanaf 18.00 uur kan er ingeschreven en het rugnummer en de helm opgehaald worden bij de inschrijftent in het speeltuintje van de Gildewijk. Natuurlijk mag je ook je eigen helm meenemen.

De kosten zijn € 3 per dag of drie dagen voor € 7,50. Fiets je alle dagen mee, dan doe je mee in het algemeen klassement en ben jij wellicht de drager van het enige echte Toer dur Lierup-shirt.