Café Brein: ‘Hoe houd ik mijn administratie op orde?’

Café Brein houdt op maandag 8 juli een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is ‘Hoe houd ik mijn administratie op orde?’.

Een goede bewaking van de administratie en financiën is ontzettend lastig. Zeker als je getroffen bent door hersenletsel. Het organiseren van je administratie wordt door concentratieverlies, geheugenproblemen, vermoeidheid, moeite hebt met plannen en organiseren een bijna onmogelijke taak.

Door hersenletsel kun je het overzicht over je administratie, geldzaken en financiën verliezen en weet je je soms geen raad met de hedendaagse papierwinkel en ingewikkelde formulieren. Ook het inzicht krijgen in je persoonlijke financiën is lastig. Wat zijn inkomsten en wat zijn uitgaven? Zeker wanneer deze zijn veranderd door verlies van werk of bijvoorbeeld een echtscheiding.

Deze avond zal budgetcoach Marjoleine ten Cate uitleg geven over de problemen die mensen met hersenletsel kunnen ervaren bij hun administratie. Waar kan een budgetcoach bij helpen en waar kun je terecht voor hulp of advies?

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen.

Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.