Jubileumweekend 100 jaar Muziekvereniging Juliana

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni viert Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind officieel haar honderdjarig bestaan.

Dit gebeurt met een tweedaags feestprogramma op het Einderplein in Someren-Eind, dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Na de officiële opening op zaterdag om 20.00 uur volgt er al meteen een heel bijzonder programmaonderdeel: een optreden van de Oud-Toppers van Muziekvereniging Juliana. Een half jaar geleden deed de Muziekvereniging een oproep aan oud-leden, om het instrument voor dit concert weer eens uit het koffer te halen. Maar liefst 35 muzikanten gaven hier gehoor aan. Na een aantal repetities onder leiding van ere-dirigent Tjeu Snoek zijn zij in een paar maanden tijd weer helemaal op hun oude niveau en klaar gestoomd voor een geweldig optreden.

Het harmonieorkest zelf zal aansluitend alvast met een aantal nummers een voorproefje geven van Vrienden van Muziekvereniging Juliana Live. Dit is het slotevenement van het jubileumjaar, dat op 29 en 30 november en op 1 december zal plaatsvinden.

De spetterende band Groove Foundation zal daarna een knallend feestje bouwen. Groove Foundation verspreidt al meer dan twintig jaar het aanstekelijke Groovevirus. Iedereen raakt besmet door de mix van funk, soul en dance-classics, die wordt gecombineerd met een enorme dosis energie en uitstraling op het podium.

De zondag start om 10.30 uur met een brunch voor de leden van de muziekvereniging. Daarna volgt van 13.00 tot 14.00 uur de receptie, waar iedereen de gelegenheid krijgt om de felicitaties over te brengen.

Aansluitend aan de receptie start het muziekprogramma voor de zondagmiddag.

Muzičanka, een Moravische kapel uit Blerick bijt het spits af. Deze dertien muzikale acrobaten zorgen voor spektakel. Elk optreden van Muzičanka is een feestje, ook voor de muzikanten zelf. 

De energieke jonge band The Ties uit Maarheeze zal daarna een uur lang een verbluffende show met brassmuziek verzorgen. De middag wordt vol energie afgesloten door de 2nd Hand Band uit Budel. Deze negenkoppige formatie, die ook al eens eerder optrad op het Einderplein, gaat met een knallende blazerssectie en zanggroep zorgen voor een anderhalf uur durende muziekshow. Een waardige afsluiter van dit jubileumprogramma, dat rond 19.00 uur zal eindigen.