Start tweede etappe Acht van Bladel in Lierop

In het laatste weekeinde van juni staat de Acht van Bladel op het programma, Nederlands oudste klassieker voor junioren, die sinds 2000 als driedaagse wordt verreden.

Het bijzondere aan deze 70e editie is de start van de tweede etappe, want die is dit jaar in Lierop. Toer- en supportersclub SOLO tekent voor de organisatie.

‘'Wij zijn elk jaar op zoek naar iets nieuws’, verklaart koersdirecteur Richard van Hout van de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel deze keuze. ‘Met SOLO hebben we goede contacten. Toen we het idee opperden, waren ze in Lierop meteen enthousiast''.

De start vindt op zaterdag 29 juni plaats om 13.30 uur aan de Hogeweg. Dat is een dag na de finalerit van de Toer dur Lierup. Vanuit Lierop rijden de junioren via Sterksel, Leende, Valkenswaard, Luyksgestel en Eersel naar Bladel, waar nog drie plaatselijke omlopen volgen. De finish wordt verwacht rond 16.30 uur aan het Ronddeel.

Er doen dertig ploegen van vijf renners aan de 70e Acht van Bladel mee, waaronder teams uit België, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Vorig jaar werd de driedaagse een prooi van Enzo Leijnse, die ook dit jaar van de partij is, evenals de nummer twee van toen, Hidde van Veenendaal.

In het clubshirt van wielervereniging Schijndel komt Noah Vreeswijk uit Someren onder rugnummer 56 aan het vertrek.