Presentatiemarkt Technasium Varendonck College

De klassen 2 en 3 van het Technasium van het Varendonck College in Asten sloten op dinsdag 18 juni het vak Onderzoek en Ontwerpen traditiegetrouw af met een presentatiemarkt.

De leerlingen presenteerden hun eindproduct aan de opdrachtgevers en aan de ouders in de aula van het Varendonck College in Asten.

De leerlingen van klas 2 zijn bezig geweest met een project voor Larco Foods in Someren. Larco Foods heeft een groot assortiment aan producten met o.a. soepen. Naast de standaard soepen, die momenteel te krijgen zijn in de supermarkt, komen er vanuit klanten verzoeken om unieke wereldsoepen te produceren. Een soep waarbij de smaak je even in een andere cultuur doet wanen. De opdracht vanuit Larco Foods was om een nieuwe, unieke soep te ontwikkelen, waarbij de ingrediënten en smaak duidelijk aan een bepaald land/bepaalde streek gekoppeld zijn. De bezoekers lieten zich de diverse soepen smaken.

In klas 3 zijn de leerlingen bezig geweest met een project naar aanleiding van het bezochte STRP festival. In het ‘alles is smart’ tijdperk wordt technologie ons aangesmeerd voor veel aspecten van ons leven. Tijdens dit project maakten leerlingen een conceptueel ontwerp van een alledaags gebruiksvoorwerp dat door hen smart is gemaakt.